sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Täti Eugenie

Chère Sophie

Comment ça va, mon amie? Tulin takaisin Turkuun mukanani viisi purkillista mustaherukkahyytelöä palkkana talkoisiin osallistumisestani.Asun täällä täti Eugenien luona jonkin aikaa. Hän on voinut huonosti viime aikoina, joten minut värvättiin hänen kamarineidokseen.Eugenie on hurjan kiltti ja lempeä, ja luulee ilmeisesti, että olen alituiseen kuolemassa nälkään, koska tuputtaa minulle pieniä leipäsiään,ja kokkinsa keitoksia.


Olen lukenut tädille ääneen hartauskirjaa,joka onkin niin onnistunut hartaudessaan, että täti nukahtaa melko pian alettuani.Pahastuisikohan hän, jos ehdottaisin jotain toista kirjaa? Huomasin hyllyssä näytelmäkokoelman, joka vaikutti mukavalta. Siellä oli yksi näytelmä, joka kertoi myrskystä,mikä kuulostaa varsin jännittävältä.

Tuletko pyhäinpäivän viikonloppuna herrgårdenin illanviettoihin? Mäntylässä kuulemma olisi tarkoitus tavata sukulaisia,ja serkkutytöt on kaikki kutsuttu, samoin naapuruston väkeä, Toivon, että näemme jo aikaisemmin, Sohvi-kulta.

Alli
P.S.
Thomas-herra ei ollut taaskaan harjoitellut soittoläksyjään.On kuitenkin hupaisaa kuunnella hänen moninaisia puolustelujaan.Nyt hän kertoi, että häneltä oli mennyt korvat lukkoon, kun oli päässyt mukaan metsästysretkelle Faffan kanssa.Harjoitteleminen ei siksi ollut onnistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti